Son güncelleme
Loading...
  • Türkçe
  • English
  • Arabic
Prof. Dr. Ali Ünsal - Üroloji Uzmanı
09:00 - 18:00 Arası +90 312 287 97 01
  • türkçe
  • english
  • arabic

Böbrek taşı tanısı nasıl konulur? 

Böbrek ultrasonografisi ile teşhis koymak çok kolaydır. Ultrason zararsız, radyasyon içermeyen, gebelerde ve çocuklarda dahi güvenle uygulanabilen çok pratik bir yöntemdir. İşlem 5-10 dk sürer. Ultrasonda 3 mm ve daha büyük taşlar kolaylıkla görülür. Bunun yanında idrar tahlili ve gerekirse kanda böbrek fonksiyonları da incelenir. Taş büyük olduğu zaman ve bir müdahale gerektiğinde kontrastsız (ilaçsız) taş tomografisi çekilir. Böylece tüm böbrek yapısı ve idrar kanalı ve taşın tam yeri belirlenir. Taş böbrekte incelmeye ve bozulmaya neden olduysa ayrıca böbreklerin çalışma derecesini belirlemek için böbrek sintigrafisi çekilir.

Prof. Dr. Ali ÜNSAL / MR Füzyon Biyopsi

Prostat Spesifik Antigen (PSA) prostattan salgılanan bir maddedir. Kan PSA değeri prostat kanserinde ve prostat iltihabında yükselir.
Prostat kanserini diğer durumlardan ayırt etmek için prostattan biyopsi yapılır.
Biyopsi ultrason eşliğinde görerek şüpheli yerlerden ve normal yerlerden alınmak suretiyle yapılır.
Akıllı biyopsi denilen MR füzyon prostat biyopside hem lezyonlardan hem diğer yerlerden biyopsi yapılır.
Biyopsi sonucuna göre de tedavi planlanır.


Mesane Kanseri


Mesane karnın alt kısmında yerleşen, böbreklerden gelen idrarı depolayan ve boşaltma işlevi gören içi boş bir organdır. Bu organın iç duvarını kaplayan hücrelerden (ürotelyal hücreler) gelişen kötü huylu hastalığa mesane kanseri denir. Bu ürotelyal hücreler aynı zamanda böbreklerin toplayıcı sistemini ve üreterlerin de iç duvarlarını kaplamaktadır. Çoğu mesane kanseri, kanserin yüksek oranda tedavi edilebilir olduğu erken bir aşamada teşhis edilebilir. Ancak erken evre mesane kanserleri bile başarılı bir tedaviden sonra tekrarlayabilir. Bu nedenle, mesane kanseri olan kişiler, tekrarlama ihtimaline karşı yıllarca belirli aralıklarla takip edilmelidirler

Yıllık Tecrübe

29

Yıllık Tecrübe
Uluslararası Bilimsel Yayın

109

Uluslararası Bilimsel Yayın
Başarılı Ameliyat

32000

Başarılı Ameliyat